Svart Ris 1000g Vivio
Svart ris, etter koking, får en lilla nyanse, derfor kalles det også lilla. Akkurat som brunt ris ikke serveres, er det rikt på fiber, vitaminer, spesielt vitamin E, og mineraler: jern, sink, kobber. Det svarte riset kokes lenger enn annet ris, fra en halvtime til en time, og vil alltid være litt sprøtt. Det brukes ofte til å lage sunne desserter, for eksempel risdessert med kokosmelk. Svart ris er rikt på antioksidanter som er ansvarlige for å bekjempe frie radikaler, og beskytter oss dermed mot inflammatoriske tilstander og mange sykdommer, samtidig som det forsinker cellulær aldring. <strong>Næringsverdier per 100 g</strong> energiverdi 1498KJ / 354Kcal - 18% RDI * FETT 3,2 g - 5%, hvorav mettet fett 0,8 g - 4% KARBOHYDRATER 72 g - 28%, hvorav sukker 0,7 g < 1% PROTEIN 7,7 g - 15% FIBER 3,1 g < 0,03 g < 1% * RDI - Referanseverdi for næringsinnhold